Wyszukiwarka




Informujemy, że z przyczyn formalnych w tym roku
NIE MOŻNA przekazać 1% podatku na rzecz BTS REKORD

Strona główna » Futsal Ekstraklasa

O awans i stabilizację formy

Uwaga, otwiera nowe okno. PDFDrukujEmail

Wtorkowe spotkanie bielskich futsalowców z toruńskim Marwitem tak naprawdę toczy się o dwie stawki.

Oczywiście pierwszą i niekwestionowaną jest sama gra o awans do Final Four rozgrywek Halowego Pucharu Polski. Któż nie chciałby w nim wystąpić?! Zważywszy, że straty „rekordzistów” nie są znaczące (1:2 w Toruniu), w obliczu rewanżu o motywację gospodarzy można być spokojnym. Druga stawka, a może raczej materia, w której toczyć się będzie wtorkowe spotkanie, to próba odpowiedzi na pytanie o rzeczywistą formę zawodników Rekordu. Niestety od pewnego czasu bielszczanie nie prezentują równej, stabilnej dyspozycji. W jednym spotkaniu potrafią zademonstrować krańcowo różną grę. Doświadczyliśmy tego choćby w minioną sobotę w Zduńskiej Woli. Po bardzo dobrej w wydaniu „rekordzistów” pierwszej połowie, w drugiej wyglądało to tak jakby na parkiet wyszedł inny – niestety słabszy – zespół. A czasu na zrównoważenie i ustabilizowanie poziomu gry niestety nie ma już zbyt wiele. Jeszcze tylko w najbliższy piątek ostatni mecz rundy rewanżowej, później przerwa dla rozgrywek reprezentacyjnych oraz Święta, a potem już rusza faza play-off. Tam już miejsca na błędy i kalkulacje nie ma.

TP

¼ Halowego Pucharu Polski – 19.03.2013 r. (wtorek) – rewanże (w nawiasie wynik pierwszego meczu)

(17:00) Pogoń ’04 Szczecin – Mściwoj Kartuzy (1:0)

(18:30) GKS Futsal Tychy – Gatta Active Zduńska Wola (1:2)

(19:00) Rekord Bielsko-Biała – Marwit Toruń (1:2)

(19:00) Wisła Krakbet Kraków – Remedium Pyskowice (2:1)

Turniej finałowy rozegrany zostanie w terminie 25-26 maja br.

O awans i stabilizację formy

Powiadomienie o plikach cookie.Ta strona korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie Aby dowiedzieć się więcej o ciastkach przejdz na stronę polityka prywatności.

Akceptuję pliki cookies na tej stronie.